Σύνδεση ΜέλουςΓυμνάσιο - τέχνες

α) Μουσική
Η διδασκαλία της μουσικής στη γενική εκπαίδευση έχει ως στόχο να βοηθήσει τους μαθητές να γνωρίσουν τον κόσμο της μουσικής, να καλλιεργήσουν το μουσικό αισθητήριό τους και να αναπτύξουν τις ιδιαίτερες ικανότητές τους. Μέσω  της διδασκαλίας  της  μουσικής οι μαθητές  μαθαίνουν να εκφράζουν ιδέες, σκέψεις και συναισθήματα μέσα από τη μουσική. Μαθαίνουν  τα  σύμβολα της μουσικής και να μπορούν να τα χρησιμοποιούν για την αναπαραγωγή και δημιουργία της. Έρχονται σε επαφή με τους θησαυρούς της μουσικής εθνικής μας παράδοση. Μαθαίνουν τα μουσικά είδη των άλλων λαών, καλλιεργούν τις ατομικές μουσικές τους ικανότητες και γνωρίζουν τη σύγχρονη μουσική τεχνολογία.
Οι  βασικές δραστηριότητες του Μουσικού Τμήματος: Εκπαιδευτικές συναυλίες, συναυλίες-αφιερώματα σε Έλληνες και ξένους κλασικούς συνθέτες , συμμετοχή με μουσικές εκδηλώσεις στις αγορές που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, Χριστούγεννα και Πάσχα , επισκέψεις στο Μέγαρο Μουσικής.
Τις σχολικές γιορτές-εκδηλώσεις πλαισιώνει η χορωδία του Γυμνασίου.

β) Θέατρο
Η θεατρική ομάδα των Εκπαιδευτηρίων "ΑΛΦΑ"  έχει ως κύριο στόχο την προετοιμασία και το ανέβασμα μιας θεατρικής παράστασης που είναι κυρίως δραματοποιημένα διηγήματα, παραμύθια καθώς και κλασικά θεατρικά έργα και με βαθύτερους στόχους την καλλιέργεια της φαντασίας, των ψυχικών και σωματικών δεξιοτήτων και επιμέρους ικανοτήτων των μαθητών, αλλά και την κοινωνικοποίηση και καλλιέργεια της συντροφικότητας και συλλογικότητας.

γ) Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί
Στα Εκπαιδευτήρια "ΑΛΦΑ"  λειτουργούν Τμήματα Εκμάθησης Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών. Στόχος των μαθημάτων πέρα την εκμάθηση χορών και τραγουδιών, είναι η αναζωογόνηση, η διατήρηση και διάδοση των ελληνικών εθίμων και παραδόσεων. Η χορευτική ομάδα των Εκπαιδευτηρίων "ΑΛΦΑ" συμμετέχει σε παραστάσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς καθώς και στο θέατρο του Σχολείου.

 


Copyright © 2011. All Rights Reserved. Εκπαιδευτήρια Άλφα