Σύνδεση ΜέλουςΣτον τελικό του διαγωνισμού YOUNG BUSINESS TALENTS GR! PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ekp Alfa   
Κυριακή, 07 Μάιος 2017 20:28

Τη συναρπαστική εμπειρία του Εθνικού τελικού του επιχειρηματικού διαγωνισμού με προσομοιωτή, Young Business Talents 2016-2017 (του μεγαλύτερου Διεθνούς προγράμματος διοίκησης και επιχειρηματικότητας για μαθητές Λυκείου) έζησαν το Σάββατο, 22 Απριλίου, οι μαθητές της Β’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων ΆΛΦΑ.

Ο Γιάννης Παπαμήτρου, ο Δημήτρης Καραγιάννης, ο Πάνος Κοκορίκος και η Έλενα Σαββαϊδη,  με την ομάδα ALFATEAM, βρέθηκαν στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος – Pierce, για να δουν τους κόπους των τελευταίων 5 μηνών να ανταμείβονται.

Οι μαθητές βίωσαν την τελική αναμέτρηση και επιβράβευση του επιχειρηματικού τους ταλέντου, μετά από προσπάθειες που κατέβαλαν διαδικτυακά με τις ομάδες τους επί 5 μήνες, διανύοντας συνολικά 14 εικονικά επιχειρηματικά έτη, συμπεριλαμβανομένων των 2 τελευταίων επιχειρηματικών σχεδίων που κατέθεσαν στον Τελικό, σε μια πιστή αναπαράσταση μιας αγοράς σε ανταγωνισμό, με πολλές ανατροπές!

Οι 75 ‘ομάδες – εταιρίες’ που συμμετείχαν στον Τελικό, ήταν οι φιναλίστ που προκρίθηκαν ανάμεσα σε 795 ομάδες – περίπου 2.500 παιδιά - που ξεκίνησαν φέτος το διδακτικό ταξίδι στον κόσμο των επιχειρήσεων με την καθοδήγηση των καθηγητών τους. Οι ομάδες που συμμετείχαν προέρχονταν από τους νομούς: Αττικής, Αρκαδίας, Δράμας, Εύβοιας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Κοζάνης, Λαρίσης, Πέλλας, Πιερίας,  Ρεθύμνης, Λέσβου, Μεσσηνίας, Πρέβεζας, Γρεβενών, Βοιωτίας και Μαγνησίας.

Τα Εκπαιδευτήρια ΑΛΦΑ και η ομάδα ALFATEAM ανανεώνουν το ραντεβού τους για το ΥΒΤ 2017-2018!

Απολαύστε εδώ στιγμιότυπα και βίντεο του διαγωνισμού.

Πρώτο Θέμα: «Τα σχολεία της περιφέρειας «έλαμψαν» στον μαθητικό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας» http://www.protothema.gr/greece/article/673803/ta-sholeia-tis-perifereias-elampsan-ston-mathitiko-diagonismo-epiheirimatikotitas

Εκπομπή «Τώρα», SKAI

https://www.youtube.com/watch?v=opBJHWuBXi4&feature=youtu.be

Ειδήσεις STAR

https://www.youtube.com/watch?v=u6ACAYd2Pv8&feature=youtu.be&t=48m

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 07 Μάιος 2017 20:31
 Copyright © 2011. All Rights Reserved. Εκπαιδευτήρια Άλφα