Σύνδεση Μέλους«Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ekp Alfa   
Πέμπτη, 20 Απρίλιος 2017 09:57

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης της Δ/νσης Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, διοργανώνουν το πρόγραμμα "Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου" (European Parliament School Ambassadors Program) για τα σχολικά έτη 2017-18.

Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος πραγματοποιήθηκε Ημερίδα στις 31 Μαρτίου στα γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, όπου και συμμετείχαν καθηγητές – εκπρόσωποι των Εκπαιδευτηρίων ΑΛΦΑ.

Κύριος στόχος του εν λόγω προγράμματος είναι η προώθηση των Ευρωπαϊκών αξιών και ιδιαίτερα της πολιτικής – κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, μέσω της καλύτερης γνώσης και κατανόησης από τους μαθητές-μελλοντικούς νέους πολίτες, της λειτουργίας των Ευρωπαϊκών θεσμών και ιδιαίτερα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Παράλληλα, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων, μέσω της εκπαίδευσης, όσον αφορά τα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών και τις δυνατότητες για ενεργότερη συμμετοχή τους στο δημοκρατικό γίγνεσθαι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων ΑΛΦΑ, καθώς και καθηγητές, πρόκειται να συμμετάσχουν στο παραπάνω πρόγραμμα, διοργανώνοντας δράσεις για την Ευρώπη καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, δίνοντας έτσι το δικό τους παρόν, ως πρέσβεις-μαθητές (Junior Ambassadors) και πρέσβεις – καθηγητές (Senior Ambassadors) στο στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 20 Απρίλιος 2017 10:01
 Copyright © 2011. All Rights Reserved. Εκπαιδευτήρια Άλφα