Σύνδεση ΜέλουςΜΥΚΗΝΕΣ - ΝΑΥΠΛΙΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Ekp Alfa   
Σάββατο, 06 Μάιος 2017 10:10

Στις 28/4/17 οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου των εκπαιδευτηρίων ΑΛΦΑ πραγματοποίησαν την καθιερωμένη τελική μονοήμερη εκδρομή στο Ναύπλιο.

Ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών, ένας από τους σπουδαιότερους τόπους παγκόσμιας ακτινοβολίας, καθώς και η Ακρόπολη με το ξακουστό ανακτορικό συγκρότημα με την πύλη των Λεόντων, τα ταφικά μνημεία προκάλεσαν το θαυμασμό των μαθητών –τριών. Έτσι τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά το μυκηναϊκό πολιτισμό, την αρχιτεκτονική του, τις παραδόσεις και τους μύθους που τον διέπουν, στοιχεία παγκοσμίου φήμης και περηφάνειας.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το μοναδικό βενετσιάνικο κάστρο του Παλαμηδίου και θαύμασαν το Μπούρτζι και την Ακροναυπλία (ιτς Καλέ). Η εντυπωσιακή προσέγγιση του φρουρίου επιτεύχθηκε από την γνωστή ονομαστή σκάλα με τα απότομα σκαλισμένα στο βράχο 857 σκαλοπάτια που αποκαλύπτουν με τρόπο θαυμαστό το θαλάσσιο φόντο και τη μοναδική θέα του Ναυπλίου.

Επιπλέον εντυπωσιάστηκαν από την περιήγηση στα σοκάκια της πόλης με τα πέτρινα σπίτια, τις παλιές πετρόκτιστες βρύσες, την οικία του Αρμανσμπεργκ, το θαυμαστό δικαστικό μέγαρο, την οικία του Νικηταρά, το άγαλμα του Όθωνα και την πλατεία Συντάγματος.

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 07 Μάιος 2017 21:20
 Copyright © 2011. All Rights Reserved. Εκπαιδευτήρια Άλφα